Přeskočit na navigaci Přeskočit na obsah Přeskočit na patičku
Resort Hotel Kurdějov

Vinařství

U nás můžete cokoli. Užijte si teambuilding plný sportu, vína a degustací nebo historie.

4

vinařství a vinařský hub

3 km

od sjezdu z dálnice v srdci jižní Moravy

250

osob ubytujeme v rámci hotelu

zábavy, aktivit a odpočínku

Vinařství v Hotelu Kurdějov

Wine programy

Jsme producenti šumivého vína ARONN méthode classique, klasickou šampaňskou metodou, a proto umíme vytvořit speciální wine programy.

Odseknutí hrdla lahve šumivého vína ARONN methode classique šavlí.

Celý den s vínem? To je program ARONN day, který se skládá s několika vinných programů.

Proč naše vinařství?

Snoubení jídla a vína v Hotelu Kurdějov

Snoubení jídla a vína

Vinařství v Hotelu Kurdějov

Exkurze ve vinařství produkující šampaňskou metodou

Kurz otevírání ústřic v Hotelu Kurdějov

Kurz otevírání ústřic

Vinařské programy v Hotelu Kurdějov

Degorsage – neboli výroba vlastní lahve šumivého vína

ARONN methode classique

ARONN méthode classique, produkuje šumivá vína výhradně metodou champenoise, tedy druhotným kvašením a zráním v lahvi.

Produkce sídlí v Art Wine Hall Kurdějov 88. Pro tato vína jsou použity hrozny z BIO produkce a původem v obci Kurdějov.

ARONN methode classique

Vinice Ebeny v Kurdějově

EBENY

Vinařství tvoří tichá vína zrající v sudech výhradně z hroznů ze stejnojmenné monopolní vinice v Kurdějově. Na kopci, nad kurdějovským kostelem, leží 5 hektarů vinohradu s hustou výsadbou 12.800 keřů na hektar s certifikátem BIO.

IWAYINI

Zhmotnění myšlenky, které předcházelo 28 let zkušeností s vínem a vinařstvím. Už jako vinařský synek jsem od 10 let pracoval u svého otce v jeho vinařství. Nasával jsem zkušenosti, postupy a cit pro víno. Tento projekt je ukázkou toho, co miluji, co mě naplňuje, dělá mi radost a jak realizuji své představy v oblasti vína.

Vinařství IWAYINI

Aktivity v Hotelu Kurdějov

Vinařské zážitky
pro firemní akce

Vinařské aktivity jsou navrženy tak, aby nejen obohatily program, ale také podpořily týmového ducha a vytvořily nezapomenutelné vzpomínky.

Reference spokojených zákazníků

Hotel Kurdějov

Venkovská atmosféra, ale městský komfort.
To je Hotel Kurdějov.

Proč si vybrat Hotel Kurdějov?

Víno

Vinařská tradice

Jsme největší producenti šumivých vín na Moravě tvořených převážně tradiční šampaňskou metodou a druzí v ČR.

Média

Unikátní prostor

Z naší haly Art Wine Hall si odnesete skvělé zážitky. Spojuje se zde umění, kultura, vinařství i zábava.

Srdce

Nejsme jen hotel

Máme příběh, který vás osloví a zaujme.

Profesionalita

Profesionalita i lidskost

Z personálu, který se vám bude věnovat, vyzařuje pohoda a vstřícný a přátelský přístup.

Masterclass Apelace Kurdějov

  • Délka trvání
    snoubení 2 hodiny
  • Počet osob
    vhodné pro skupiny do 20 osob

Snoubení jídel s víny: šesti chodové menu dle šefkuchaře snoubené s víny. Ke každému chodu dostává host degustační vzorek apelačních vín, jak šumivých, tak tichých. Snoubení může proběhnout jak v rámci obědu, tak večeře. Během programu se vám bude věnovat náš sommelier.

Otevírání ústřic

  • Délka trvání
    1 hodina
  • Počet osob
    vhodné pro skupiny 2 až 15 osob

Úvodní prezentace, kdy se dozvíte vše o ústřicích: vznik, chov, druhy ústřic a jejich výskyt.
Ústřice jako pokrm – vhodné druhy, skladování, jak poznat ústřici bez závad.

Ukázka otevírání ústřic – lektor vás seznámí jak se správně ústřice otevírá, jaký potřebujete inventář k otevírání ústřic a následně si sami vyzkoušíte jejich otevírání. Ochutnávka ústřic je snoubena s šumivým vínem ARONN methode classique.

Exkurze s ochutnávkou vína ve vinařství

  • Délka trvání
    1 - 1,5 hodiny dle velikosti skupiny
  • Počet osob
    pro skupiny 1 až 20 osob

Degustace vín spojena s prohlídkou vinařství. Host si v rámci exkurze projde každou fází tvorby šumivých vín ARONN methode classique tvořených šampaňskou metodou. Ochutnávka šumivých i tichých vín včetně možnosti degustačního sousta.

Exkurze s ochutnávkou vína ve vinici Ebeny

  • Délka trvání
    1 - 1,5 hodiny dle velikosti skupiny
  • Počet osob
    pro skupiny 1 až 20 osob

Degustace vín spojena s vycházkou do vinice Ebeny a prohlídkou vinohradu. Hosté degustují vína v prostředí BIO vinice Ebeny na vrcholu kopce s krásným výhledem na Pálavu. Hosté ochutnají šumivá ARONN methode classique i tichá vína, včetně možnosti degustačního sousta. Vinice se nachází cca 800 metrů od hotelu – vycházka na přibližně 20 minut.

Sabrage

  • Délka trvání
    od 30 minut
  • Počet osob
    pro skupiny 1 až 20 osob

Sabrage – odseknutí hrdla lahve šavlí. Host dostává praktické instrukce k otevírání šumivých vín šavlí. Následně si host sám otevírá láhev šumivého vína ARONN methode classique. Informace jak se tvoří šumivé víno šampaňskou metodou. Informace o vínu, odrůdách, vinici Ebeny.

Degorsage

  • Délka trvání
    od 30 minut
  • Počet osob
    min. odběr 20 lahví vína

Spojení zážitku s dárkem. Výroba vlastní lahve šumivého vína – host si osobně projde závěrečným procesem tvorby šumivých vín šampaňskou metodou, tzv. degorsage. Jednotlivé kroky programu zahrnují: host se seznámí s každou fází tvorby šumivých vín a uvidí veškeré technoligie pro tuto výrobu a následně si vše sám vyzkouší.

  • Zmrazení hrdla lahve s kvasným kalem
  • Vložení do degorzážní linky
  • Odstřelení kvasného kalu
  • Přidání dozážního likéru
  • Přidání korkového uzávěru
  • Přidání agrafy – drátěného košíčku
  • Originální nebo speciální etiketa dle přání zákazníka
  • Klient si odnáší vlastní láhev šumivého vína

ARONN brunch

  • Délka trvání
    2 hodiny
  • Počet osob
    min 10 osob, max 30 osob

Snídaně se sklenicí šumivého vína ARONN methode classique ve vinici Ebeny s krásným výhledem na Pálavu a speciálním snídaňovým menu. Vinice se nachází cca 800 metrů od hotelu (vycházka do vinohradu trvá cca 20 minut)

ARONN afternoon

  • Délka trvání
    půldenní
  • Počet osob
    min 10 až 20 osob na skupinu

Program ARONN afternoon spojuje několik vinařských programů: Sabrage – odseknutí hrdla lahve šavlí. Host dostává praktické instrukce k otevírání šumivých vín šavlí. Následně si host sám otevírá láhev šumivého vína ARONN methode classique. Informace jak se tvoří šumivé víno šampaňskou metodou. Informace o vínu, odrůdách, vinici Ebeny. Exkurze vinařství & degorsage – spojení zážitků s dárkem, výroba vlastní láhve šumivého vína ARONN methode classique, kde si projdete finálním procesem výroby šumivého vína s možností přidání vlastní etikety. Masterclass Apelace Kurdějov – snoubení Apelačních vín a pokrmů v podobě speciálního degustačního menu.

ARONN víkend

  • Délka trvání
    3 dny / 2 noci
  • Počet osob
    min 10 až 20 osob na skupinu

ARONN víkend pro ty, co chtějí zažít víkend plný vína, zábavy a zážitků. ARONN víkend se skládá s několika vinných programů: 1 den: Welcome drink ARONN, Masterclass Apelace Kurdějov (večeře) – snoubení Apelačních vín a pokrmů v podobě speciálního degustačního menu. 2 den: vycházka do vinice Ebeny & ARONN brunch (snídaně) – dle počasí, snídaně se sklenicí šumivého vína ARONN methode classique ve vinici Ebeny s krásným výhledem na Pálavu a speciálním snídaňovým menu. Sezóní práce ve vinohradu. Masterclass Apelace Kurdějov (oběd) snoubení Apelačních vín a pokrmů v podobě speciálního degustačního menu + návštěva vinařství Václav (v případě zájmu, doprava ve vl. režii). Exkurze ve vinařství producenta ARONN methode classique s degustací šumivých vín i tichých vín (4 až 8 druhů), Degorsage – spojení zážitků s dárkem, výroba vlastní láhve šumivého vína ARONN methode classique, kde si projdete finálním procesem výroby šumivého vína s možností přidání vlastní etikety. 3 den: snídaně na hotelu

ARONN day

  • Délka trvání
    celodenní
  • Počet osob
    min 10 až 20 osob na skupinu

Celý den s vínem? To je program ARONN day, který se skládá s několika vinných programů: ARONN brunch – snídaně se sklenicí šumivého vína ARONN methode classique ve vinici Ebeny s krásným výhledem na Pálavu a speciálním snídaňovým menu. Sezóní práce ve vinohradu. Masterclass Apelace Kurdějov – snoubení Apelačních vín a pokrmů v podobě speciálního degustačního menu. Exkurze vinařství s ochutnávkou šumivých i tichých vín, projdete si každou fází tvorby šumivých vín tradiční metodou. Sabrage – odseknutí hrdla lahve šavlí. Host dostává praktické instrukce k otevírání šumivých vín šavlí. Následně si host sám otevírá láhev šumivého vína ARONN methode classique. Degorsage – spojení zážitků s dárkem, výroba vlastní láhve šumivého vína ARONN methode classique, kde si projdete finálním procesem výroby šumivého vína s možností přidání vlastní etikety.